Annelies den Besten
Industrieel ontwerper

Faculteit Industrieel Ontwerpen
Technische Universiteit Delft

lid BNO (Beroepsvereniging Nederlandse Ontwerpers) 

eigenaar van zeemeermantel®

Wat ik doe

Je bent op zoek naar een product dat je goed kunt verkopen, over langere tijd. Ik ook. Samen ontwerpen we vrolijke gebruiksvoorwerpen die fijn zijn om elke dag te gebruiken. Op een chique manier zou je kunnen zeggen: the aestethics of daily life. Ze zijn mooi op een subtiele manier, zo blijven ze betaalbaar. Daar word jij blij van en ik ook.

Hoe ik werk

Ik luister heel goed naar je vraag: waar ben je naar op zoek? Hoe kan ik je daar het beste bij helpen? Ik stel me altijd de gebruiker voor: wat vindt die belangrijk? En ik kijk veel rond: in winkels, op beurzen, in tijdschriften, op het internet en op straat. Wat vinden mensen mooi en hoe komt dat? Zo doe ik ideeën op. Dan begint het in mijn hoofd te borrelen en te gisten en maak ik tekeningen en eenvoudige modellen. Samen kiezen we de beste.

Ik denk na over alle details en maak een compleet ontwerp in 2D en 3D tekeningen en een als het kan model, zodat we allebei kunnen zien hoe het vrolijke gebruiksvoorwerp eruit gaat zien. Zijn we tevreden? Dan kan het door naar productie. Klopt er iets nog niet? Dan zoeken we samen een oplossing. Ook bij de volgende stap: de verkoop. Ik werk zelfstandig en als het nodig is betrek ik goede mensen uit mijn netwerk. Ze doen bijvoorbeeld marktonderzoek, ze maken 3D CAD-tekeningen of een model. Of ze doen de fotografie als het ontwerp klaar is. Ik kan ook samenwerken met mensen uit jouw organisatie. Maken we samen een vrolijk gebruiksvoorwerp.

Een aantal producten, die je ziet op deze site, zijn ontwerpen uit de periode dat ik als ontwerper werkte bij Modyn (voorheen Vanderveer Designers). Een paar keer heb ik met Scope Design samengewerkt. Zij hebben mij gevraagd om mee te werken aan het ontwerp van het textiel deel van producten, zoals de Posigo gordel. Het is fijn om met andere ontwerpers samen een mooi product te maken.

Annelies kan zowel conceptueel als praktisch een project tot een uitstekend resultaat brengen.